MALOVIĆEVA: ZAJEDNIČKI SPORAZUM POKAZAĆE ZRELOST REGIONA

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALOVIĆEVA: ZAJEDNIČKI SPORAZUM POKAZAĆE ZRELOST REGIONA

Dogovori su najbolji način da se prevaziđu problemi iz prošlosti koji postoje između tri države, rekla je ministarka pravde

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović ocenila je da će zajednički međudržavni sporazum o saradnji u istrazi ratnih zločina pokazati zrelost država regiona da prevaziđu probleme iz prošlosti i reše sva otvorena pitanja.

"Predlog predsednika (Hrvatske Ive) Josipovića zapravo je prva važna politička inicijativa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pokrenuta nakon promene vlasti u Hrvatskoj, koja ima više sluha za regionalne inicijative, što pozdravljam, uzimajući u obzir činjenicu da predsednik Srbije Boris Tadić već godinama sve čini na prevazilaženju postkonfliktonog perioda u regionalnim odnosima na Blakanu", navela je Malovićeva.

Ministarka pravde je uoči sutrašnjeg sastanka predsednika Srbije i Hrvatske i članova Predsedništva BiH rekla da su dogovori najbolji način da se prevaziđu problemi iz prošlosti koji postoje između tri države.

"Ovakvi sastanci su dobra prilika da se otvore sve teme koje opterećuju odnose tri zemlje", istakla je Snežana Malović i izrazila uverenje da su svi izvukli pouku i da je region odlučan da stane na put i raščisti sa mračnom prošlosću.

To njeno uverenje, kako je istakla, potkrepljuje i incijativa predsednika Hrvatske Ive Josipovića da predsednici Srbije, Hrvatske i BiH, potpišu međudržavni sporazum o saradnji na krivičnom progonu ratnih zločina.

Prema njenoj oceni, zajednički međudržavni sporazum o saradnji u istrazi ratnih zločina je nešto što će pokazati zrelost država regiona i mogućnost da tri zemlje prevaziđu sve aktuelne probleme koji su nastali u poslednje vreme.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.