Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 21:36

MALOLETNIK POKUŠAO FEMICID, PA SUICID: Maru dečko TUKAO po ulici, pa NOŽEM nasrnuo na nju pred ljudima

Nakon bekstva devojke, nasilnik je pokušao da izvrši samoubistvo.

Srednjoškolac, star svega 16 godina, pokušao je juče nasred ulice u Severinu, u Rumuniji, da ubije svoju godinu dana stariju devojku Maru. On je, dok su mirno šetali, odjednom izvukao nož i zadao joj više uboda, a potom je počeo sebe da bode.

Sve se odigralo u prepodnevnim časovima, naočigled brojnih prolaznika. Veruje se da je Robert nasrnuo na devojku, jer je strahovao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ga ostaviti. Poznanici kažu da su oboje odlični đaci u prestižnoj srednjoj školi u Turnu Severinu. Sumnja se da je Robert bio ljubomoran i da je slutio da Mara hoće da ga ostavi, zbog čega je do detalja isplanirao da je ubije.

On je juče u školu poneo nož, a nakon trećeg časa ubedio je Maru da pobegnu sa časova. Školu su napustili oko 10.50 i krenuli u šetnju. Na nekih kilometar od škole, iako je sve među njima delovalo mirno, Robert je izvukao nož i počeo mahnito da ubada devojčicu koja je u šoku pokušavala da beži.

Maru su spasila dvojica prolaznika koji su skočili u pomoć. Sva krvava devojčica je uspela da zaustavi taksi, koji ju je odvezao pravo u bolnicu. Tada je Robert krenuo sebi da nanosi povrede.

- Odmah smo pozvali hitnu pomoć, on je krenuo da se udaljava, tamo ka pešačkom prelazu. Bio je na desetak mestara kada je počeo sebe da ubada. Onda je hodao nekih 200 metara i izgubio svest - tvrde očevidi.

Oboma su im konstatovane teške telesne povrede, a mediji pišu da je Robert životno ugrožen.

- Dvoje mladih je operisano i stabilizovano. Stanje dečaka je kritičnije i prebačen je u klinički centar u Krajovi - saopštila je, portparolka lokalne bolnice.

Mediji pišu da su Mara i Robert išli u isti razred, da su među najboljim učenicima u celoj školi i da su pisali za školske novine.

Direktorka škole koju dvoje tinejdžera pohađaju kaže da je u potpunom šoku zbog svega što se dogodilo.

- U pitanju su posebni učenici. Ona je državni prvak u brojnim disciplinama, on je takođe pobeđivao na brojnim takmičenjima - tvrdi direktorka.

Međutim, izvori iz istrage tvrde da je Robert ranije imao agresivne epizode. Zbog toga je njegova porodica odlučila da ga kazni i oduzet mu je telefon i zabranjen mu je pristup društvenim mrežama.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/I. N.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.