MALENU LANU IZUJEDAO PAS, UNAKAZIO JOJ LICE: Majka je jedva spasila - Paničila sam i plakala, bila je gomila krvi... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 07:47

MALENU LANU IZUJEDAO PAS, UNAKAZIO JOJ LICE: Majka je jedva spasila - Paničila sam i plakala, bila je gomila krvi... (FOTO)

Hirurzi su dva sata operisali devojčicu koja je završila sa 40 šavova na licu, a majku su upozorili da će dete imati trajne ožiljke.

Četvorogodišnjakinja je zaradila 40 šavova na licu nakon što ju je napao američki buldog.

Malenu Lanu-En Forsajt životinja je priklještila na tlo, a majka Ejmi Hobson (32) udarala je psa kako bi popustio stisak. Ćerku je u bolnicu odvela taksijem jer su joj rekli da će hitnoj pomoći trebati nekoliko sati do dolaska.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Noćna mora odigrala se u domu porodičnih prijatelja u engleskom Nanitonu u četvrtak popodne. Čim su stigle u bolnicu, Lana je hitno prebačena na lečenje.

Hobsonova je objasnila da je pas bio na spratu u sobi, ali je otvorio vrata i sišao. Prišao joj je pa ga je počela maziti, a isto je htela da uradi i njena ćerkica koja je vikala ime psa kako bi došao do nje.

- Uhvatio ju je za lice i oborio je na tlo. Udarala sam ga da bih ga skinula s nje, podigla sam devojčicu s poda i odmah nazvala hitnu. Bila je gomila krvi, Lana je bila smirena i hrabra, a ja sam paničila i plakala - rekla je majka.

Policija je pokrenula istragu, pas je oduzet vlasnicima i uspavan.

Dr. Džon Taloh, veterinarski stručnjak za javno zdravstvo na Unvierzitetu u Liverpulu, autor je istraživanja iz 2021. godine koje je otkrilo zapanjujući porast broja incidenata s ugrizima pasa u poslednjih 20 godina.

- U poslednjih dvadesetak godina došlo je do porasta broja teških napada pasa, trebali bismo to zvati pravim imenom: rastući javnozdravstveni problem. Kod većine slučajeva radi se o psu koji je žrtvi poznat jer se ti događaji odvijaju iza zatvorenih vrata - rekao je Taloh.

Kao mogući problem naveo je porast broja ljubimaca kupljenih od neregistrovanih i stranih uzgajivača, ali i vaspitne metode podstaknute trendovima s TikToka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.