MAKSIMALNI PRITISAK SAD i Japana na Kima: Nuklearne rakete S. Koreje su PRETNJA civilizovanom svetu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2017, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKSIMALNI PRITISAK SAD i Japana na Kima: Nuklearne rakete S. Koreje su PRETNJA civilizovanom svetu!

Nastavlja se uvođenje sankcija Pjongjangu

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je nakon sastanka sa premijerom Japana Šinzom Abeom, na početku azijske turneje, da program nuklearnih raketa Severne Koreje predstavlja "pretnju po civilizovani svet i međunarodni mir i stabilnost", kao i da je "era strateškog partnera" gotova kada je u pitanju Severna Koreja.

- Neki kažu da je moja retorika jaka, ali pogledajte šta se desilo uz slabu retoriku u poslednjih 25 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za medije tokom drugog dana posete Tokiju, prenosi AP.

AFP prenosi da je Abe najavio da će Japan zamrznuti sredstva 35 severnokorejskih organizacija i pojedinaca u okviru novih sankcija protiv Pjongjanga.

Rojters prenosi da je Abe takođe kazao da je vreme da se primeni maksimalni pritisak na Severnu Koreju i da se složio sa Trampom da bi Kina trebalo da igra veću ulogu u ubeđivanju Pjongjanga da se odrekne programa naoružanja.

Abe je naveo i da podržava Trampov stav da su sve opcije moguće kada je radi o Severnoj Koreji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.