MAKRON PRELOMIO: Šalje vojsku u Afriku da se bore sa Islamistima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKRON PRELOMIO: Šalje vojsku u Afriku da se bore sa Islamistima!

U zemljama Sahela trenutno se nalazi 4.500 francuskih vojnika.

Francuska će poslati dodatnih 220 vojnika u područje zapadne Afrike kako bi pomogli u borbi protiv islamističkih militanata, nakon osnivanja zajedničke komandne strukture sa regionalnim zemljama, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

On je nakon samita sa liderima Nigera, Malija, Mauritanije, Burkine Faso i Čada upozorio da bi odlazak snaga SAD iz regiona bile "loše vesti" i da je ubeđen da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je učešće Amerike ključno za borbu protiv islamista.

- Nemamo izbora. Potrebni su nam rezultati - rekao je Makron.

Lideri zemalja zapadne Afrike potvrdili su u zajedničkom saopštenju snažnu želju da Francuska nastavi da se bori protiv islamista.

U saopštenju se navodi da su se strane saglasile u vezi sa osnivanjem zajedničkih snaga za borbu protiv militanata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.