MAKRON PERE RUKE OD SVEGA: Muslimanski svet mu ne prašta

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 20:33

MAKRON PERE RUKE OD SVEGA: Muslimanski svet mu ne prašta

Francuski predsednik Emanuel Makron je izjavio da iza karikatura proroka Muhameda ne stoji vlada već nezavisni mediji

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da razume osećanja muslimana u vezi sa karikaturama proroka Muhameda, ali je naglasio da iza toga stoje nezavisni mediji, a ne vlada.

- Razumem osećanja muslimana u vezi sa objavom karikatura proroka Muhameda, ali vlada ne stoji iza tih članaka, to objavljuju slobodni i nezavisni mediji koji nisu povezani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa vladom - rekao je francuski lider.

Makron je rekao da su antifrancuski protesti muslimanskog sveta izazvani pogrešnim tumačenjem njegove izjave koju je dao pre dve sedmice nakon terorističkog napada u Parizu kada je osamnaestogodišnji terorista ubio nastavnika koji je ranije pokazivao učenicima karikature proroka Muhameda.

- Ljudi su to shvatili kao da ja podržavam te karikature, ali to nije tako - rekao je Makron.

Prema rečima Makrona, muslimani najviše stradaju od onih koji iskrivljuju islam.

Ranije je francuski lider osudio islamski ekstremizam i obećao da će podržavati sekularne vrednosti. Njegovi komentari podstakli su oštar odgovor širom muslimanskih zemalja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSI PROZRELI MAKRONA: "Nisi ubedljiv!"

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020

Ruski senator Aleksej Puškov smatra bezuspešnim i neuverljivim pokušaje Emanuela Makrona da se opravda pred muslimanskim svetom u jeku skorašnjih događaja..Ruski senator Aleksej Puškov kaže da objašnjenja francuskog predsednika Emanuela Makrona u vezi s karikaturama proroka Muhameda – nisu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.