MAKRON ODBRUSIO NETANIJAHUU: Ima previše civilnih žrtava, francuski predsednik OSUDIO nasilje nad Palestincima

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2023, 09:59

MAKRON ODBRUSIO NETANIJAHUU: "Ima previše civilnih žrtava", francuski predsednik OSUDIO nasilje nad Palestincima

Makron oštro o Hamasu i Izraelu

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je u telefonskim razgovorima sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom i izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom nasilje nad palestinskim civilima na Zapadnoj obali, saopštilo je francusko predsedništvo.

U saopštenju se navodi da je Makron rekao Abasu da je potrebno da palestinske vlasti i sve zemlje u regionu nedvosmisleno i sa najvećom odlučnošću osude teroristički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napad koji je Hamas izveo u Izraelu 7. oktobra.

Francusko predsedništvo navodi da je Makron u razgovoru sa Netanijahuom rekao da ima "previše civilnih žrtava" u Gazi.

Makron je takođe rekao da je apsolutno neophodno da se teroristi razlikuju od civilnog stanovništva u Gazi, kao i da se postigne hitno primirje radi dostavljanja humanitarne pomoći, koje treba da vodi ka prekidu vatre.

Francuski predsednik je takođe preneo Netanijahuu svoju "veliku zabrinutost zbog eskalacije nasilja nad palestinskim civilima" na Zapadnoj obali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.