MAKRON NEMA SRAMA: Ne smeta mu ubistvo novinara! Predsednik Francuske doneo suludu ODLUKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKRON NEMA SRAMA: Ne smeta mu ubistvo novinara! Predsednik Francuske doneo suludu ODLUKU!

Predsednik Francuske, Emanuel Makron, danas je ocenio da je "priča o obustavi prodaje oružja Saudijskoj Arabiji čista demagogija"

Pozivi da se prekinu ugovori o prodaji oružja Rijadu stigli su posle ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Govoreći na konferenciji u Bratislavi, Makron je izjavio da prodaja oružja "nema ništa s Kašogijem i ne treba ih mešati".

On se založio za "evropski odgovor u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svim oblastima" ukoliko dodje do pitanja sankcija, ali tek kada "sve činjenice budu ustanovljene".

Sa druge strane, nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Pragu da je ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija monstruozno i da Saudijskoj Arabiji neće biti isporučivano nemačko oružje dok ne istraži i ne objasni pozadinu tog zločina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Priča o prodaji oružja je demagogija

Izvor: B92, 26.Okt.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron je danas ocenio da je "priča o obustavi prodaje oružja Saudijskoj Arabiji čista demagogija"...Pozivi da se prekinu ugovori o prodaji oružja Rijadu stigli su posle ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu..."Veoma...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.