MAKRON HITNO REAGOVAO: Nakon ostavke Filipa odmah imenuje novog premijera

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 12:17

MAKRON HITNO REAGOVAO: Nakon ostavke Filipa odmah imenuje novog premijera

Makron je ranije najavio rekonstrukciju vlade, koja je planirana kako bi pružio veću podršku politici zaštite životne sredine, te pokušao da povrati poverenje razočaranih birača

Nedugo nakon ostavke francuskog premijera Eduara Filipa, iz Jelisejske palate, rezidencije francuskog predsednika, saopšteno je da će danas biti imenovan novi predsednik vlade Francuske, izvestio je AP.

Francuski predsednik Emanuel Makron po svemu sudeći nastoji da u poslednje dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svog mandata otvori novo poglavlje francuske politike sa fokusom na pitanja restarta francuske ekonomije koja je teško pogođena i unazađena tokom epidemije korona virusa, a za to mu je potrebna nova vlada.

Iako je pohvalio trogodišnji rad dosadašnjeg premijera Filipa, Makron je nedvosmisleno najavio promene neophodne da se savlada trnovit put na kojem se našla francuska privreda.

, navodi Rojters.

Skaj njuz piše da bi nakon ostavke Filip mogao da postane i Makronov rival na predsedničkim izborima za dve godine, pošto je premijerova popularnost u porastu poslednjih nedelja.

Eduar Filip (49) bio je na položaju premijera Francuske od 15. maja 2017. godine.

Po profesiji je pravnik, advokat, dugogodišnji član Unije narodnog pokreta, koja je kasnije postala stranka Republikanaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.