MAKEDONIJA I KOSOVO POTPISALI CARINSKI SPORAZUM

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKEDONIJA I KOSOVO POTPISALI CARINSKI SPORAZUM

SKOPLJE - Predstavnici Makedonije i Kosova potpisali su danas bilateralni Carinski sporazum, uz najavu otvaranja novog graničnog prelaza i pojednostavljenja carinske procedure.

Sporazum su potpisali direktori carinskih uprava Vančo Kargov i Haim Hurgulica.

Na konferenciji za novinare, ministri finansija Makedonije i Kosova Zoran Stavreski i Ahmet Šalja ocenili su da je za unapređenje ekonomska saradnje potrebno otvaranje novog graničnog prelaza i pojednostavljenja carinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << procedure.

"Makedonija i Kosovo nisu samo odlični susedi već imaju i odličnu saradnju na političkom i ekonomskom planu. Kosovo je sedmi trgovački partner Makedoniji, a ukupna prošlogodišnja razmena je 450 miliona dolara od kojih 430 predstavlja makedonski izvoz. Naš cilj je da se to duplira", izjavio je Stavreski, dodajuću da će sporazum doprineti da carina funkcioniše po evropskim standardima.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija i Kosovo potpisali carinski sporazum

Izvor: TimockeVesti.net, 11.Feb.2011

SKOPLJE Predstavnici Makedonije i Kosova danas su u Skoplju potpisali bilateralni Carinski sporazum, uz najavu otvaranja novog graničnog prelaza i pojednostavljenja carinske procedure. ....Procitajte celu vest na izvornoj stranici ...Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Skoplje i Priština potpisali carinski sporazum

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2011, 06:52

Predstavnici makedonskih vlasti i Vlade u Prištini potpisali su u Skoplju bilateralni Carinski sporazum, uz najavu otvaranja novog graničnog prelaza i pojednostavljenja carinske procedure, prenose beogradski mediji...Sporazum su potpisali direktori carinskih uprava Vančo Kargov i Haim Hurgulica. Na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.