MAJLI KVARI DOGOVORENO: Argentina ne ulazi u BRIKS, ali nova vlast razmatra jednu mogućnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023, 20:06

MAJLI KVARI DOGOVORENO: Argentina ne ulazi u BRIKS, ali nova vlast razmatra jednu mogućnost

Kao predsednički kandidat, Majli je više puta govorio protiv ulaska Argentine u BRIKS.

Tim novoizabranog predsednika Argentine, Havijera Majlija, analizira mogućnost pridruživanja BRIKS-u, javila je TN TV, pozivajući se na izvore u Majlijevoj stranci.

- U ovom trenutku, tim na čelu sa budućom ministarkom spoljnih poslova, Dijanom Mondino, analizira mogućnost da krene putem pridruživanja BRIKS-u, ali uz ne baš aktivno učešće - napominje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << TV kanal.

Poziv Argentini, kao i Egiptu, Iranu, Etiopiji, UAE i Saudijskoj Arabiji da od 1. januara 2024. godine postanu članice BRIKS-a, objavljen je na Samitu te organizacije u Johanesburgu u avgustu.

Nakon njegove izborne pobede u nedelju, kandidat za mesto ministra spoljnih poslova Argentine, Dijana Mondino, rekla je za RIA Novosti da se zemlja neće pridružiti uniji 1. januara. Ona, međutim, nije isključila da će nove vlasti kasnije analizirati izglede za pristupanje ukoliko smatraju da je to od koristi za zemlju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.