MAJKA UPALA U KANDŽE SEKTE PA UBILA DECU: Zločin počinila iz OVOG BIZARNOG razloga, pa pobegla sa vođom kulta (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2023, 14:50

MAJKA UPALA U KANDŽE SEKTE PA UBILA DECU: Zločin počinila iz OVOG BIZARNOG razloga, pa pobegla sa vođom kulta (FOTO)

Tela dece pronađena su zakopana na porodičnom imanju u ruralnom Ajdahu, umotana u plastiku i vezana lepljivom trakom.

Lori Valou Dejbel članica "Kulta sudnjeg dana", optužena je za ubistvo svog 7-godišnjeg sina i 17-godišnje ćerke, jer je mislila da su 'zombiji'. Međutim, kako su preneli mediji, ukoliko Dejbel bude proglašena krivom, neće biti pogubljena.

Miror piše da su tužioci tražili smrtnu kaznu za Dejbel, opisujući njene zločine kao „posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gnusne, grozne i okrutne“, kao i da je majka pokazala „potpuno zanemarivanje ljudskog života“, ali sudija Stiven Bojs presudio je da ona neće biti pogubljena ako bude osuđena.

Presuda je usledila nakon što je advokatski tim majke podneo žalbu za odbacivanje zahteva za smrtnu kaznu, rekavši da bi medijsko izveštavanje sudije o ovom slučaju moglo narušiti odluku porote.

Takođe su tvrdili da optužena ima mentalnu bolest, da je tužilaštvo počinilo višestruke prekršaje u otkrivanju, a Ajdaho, gde se odvija suđenje, nema adekvatne hemikalije za pogubljenje zatvorenika.

Prijatelji i rođaci Lori Dejbel tvrde da je ona ubila svoju decu jer je zajedno sa suprugom Čedom smatrala da su deca „zombiji“ opsednuti mračnim duhovima.

Nakon ubistva dece, Dejbel je pobegla sa svojim mužem, vođom kulta „Sudnji dan“, na Havaje, gde je kasnije i uhapšena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.