Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2021, 18:47

MAJKA UBIJENOG GORANA ĐOKIĆA POPILA OTROV! Bol je prevelika, baka ne može da prežali svoju porodicu

Đokići su, po svemu sudeći, ubijeni u noći između 26. i 27. septembra

Ogrnuti strahom i neizvesnošću, meštani sela Moravac kod Aleksinca, svi do jednog, upravo iščekuju istinu i kaznu koja će sustići čoveka koji je u noći između 26. i 27. septembra na monstruozan način ubio Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25) Đokić, a potom njihova tela spalio i zakopao u jamu na seoskoj njivi daleko od njihovih očiju.

Tik uz ulaznih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrata, potištena, stajala je Goranova majka Stojanka, koju meštani odmila zovu Sojka. Noge su joj klecale dok je pokušavala da natoči vodu na ručnoj pumpi u dvorištu.

- Boli me, šta drugo da vam kažem - izustila je gotovo nečujno.

Trenutak kasnije izašla je i njena rođaka Verica, koja je staricu uhvatila pod ruku i uvela je u dom, govoreći preko ramena.

- Previše smo pričali. Morate nas razumeti. Preostalo nam je samo da sačekamo epilog - rekla je Verica i zatvorila vrata.

Uska ulica u kojoj Đokići decenijama žive broji nekoliko desetina kuća. Pusta je i hladna. Tek pokoji meštanin koracima uznemiri tišinu koja joj se nedavno nametnula. Kada je nalet vetra podigao oblak prašine, iz susednog dvorišta izašle su Vaska Stojanović, Goranova tetka i njena komšinica Slavica Stošić. U njihovim pogledima čitali su se očaj i nemoć.

Preživela srećom

- Nemojte da ispitujete Šojku. Nek se malo odmori. Pre nekoliko dana je popila otrov, ali ne znam koji. Srećom, preživela je. Tužna sam zbog nje, ali je i razumem. Izgubila je sina, snaju i unuku na bolan neoprostiv način - priča baka Vaska dok joj se suze slivaju niz obraze.

Jednom rukom namešta maramu na glavi i nastavlja:

- To je bila porodica bez mrlje. Lidija je bila predivno dete. Često ćete ovde čuti da za nju kažu da je "jedared devojče". Goran je radio u menjačnici, a Gordana je bila domaćica - spušta ruku na srce i odmahuje glavom Komšinica Slavica potvrđuje njene reči.

- Sve što čujete od nas, čućete i od ostalih meštana. Svi u Moravcu poznaju Đokiće i niko ništa loše neće reći o njima - tvrdi Slavica.

Govoreći o zločinu, komšinice su saglasne da je ubica verovatno Goranov poslovni partner iz Aleksinca. Porodica je u Moravac dolazila uglavnom na večeru da obiđu Šojku i ovde nemaju neprijatelje. Ubica je zasigurno neko iz Aleksinca. Možda je Goran nekome pozajmio novac, a taj nije imao da mu vrati, pa se dužnik odlučio da preduzme drastične mere.

- Ne možemo ni da nagađamo zbog koga su ubijeni. Goran je bio poštenjačina i to niko neće demantovati. Pominjalo se i da je razlog Lidijina prošlost, ali to ne može biti istina. Nije imala dečka i nije se družila s problematičnim ljudima. To je dete koje je uvek nosilo osmeh - priča Slavica i napominje da istina o zverskom ubistvu porodice Đokić toliko izmiče, da meštani možda nikada neće dotaknuti ni porub na njenoj haljini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.