Izvor: Blic, 13.Apr.2017, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MAJKA SVIH BOMBI" Američka vojska bacila najveću svoju "nenuklearku" na Avganistan (VIDEO)

Sjedinjene Američke Države bacile su do sada najveću bombu koju imaju u svom arsenalu, a da ne podrazumeva nuklearno naoružanje, na Avganistan, preneo je portal "En-Bi-Si Njuza" u sredu.

GBU-43 bomb dubbed "the Mother of All Bombs" was used against #Daesh terrorists in Nangarhar province, #Afghanistan https://t.co/ot6ADlQ2HA pic.twitter.com/EErg6OgA6n

Prema navodima, bomba je bačena protiv veće grupacije džihadista Daeš, preciznije na sistem tunela koji su koristili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a pala je u istočnom delu Avganistana.

Broj eventualnih žrtava još nije poznat, a vojska SAD procenjuje štetu, javlja "Si-En-En".

Oni navode da su barem četvorica zvaničnika unutar američke vojske znala za planove o ovom vazdušnom udaru, kao i da je bomba bačena iz letelice MC-130.

U.S. Bombs, Destroys Khorasan Group Stronghold in Afghanistan https://t.co/oDhjzaLuUw pic.twitter.com/xOMsYD5grt

Pentagon je potvrdio da je bomba GBU-43, odnosno MOAB (Massive Ordnance Air Blast) ili kako je još nazivaju - "majka svih bombi", pala u provinciji Nangarhar, javlja "Sputnjik".

U vreme kada je kreirana slovila je za najsnažnije nenuklearno oružje, a ovo je prvi put da je iskorišćena iako je u upotrebi od 2003. godine. Dugačka je preko devet metara, teška je preko 10.000 kilograma i sadrži 8.500 kilograma TNT eksploziva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(VIDEO) Ovo je trenutak kada je eksplodirala MAJKA SVIH BOMBI

Izvor: Blic, 14.Apr.2017, 15:11

Sjedinjene Američke Države bacile su juče najveću bombu koju imaju u svom arsenalu na položaje ISIS-a u Avganistanu, a Pentagon je danas objavio snimak eksplozije masivnog čudovišta teškog skoro 10.000 kilograma...Bomba GBU-43B odnosno MOAB (Massive Ordnance Air Blast) koja je zbog svoje jačine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.