MAJKA MONSTRUOZNO UBILA TROJE DECE! Suprug u ŠOKU: To nije njeno delo! Ona je velikodušna i brižna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 18:05

MAJKA MONSTRUOZNO UBILA TROJE DECE! Suprug u ŠOKU: "To nije njeno delo! Ona je velikodušna i brižna!"

Jako je važno voditi računa o stanju žene nakon porođaja.

U večernjm satima, 24. januara 2023. godine, Patrik Klensi pronašao je svoju beživotnu decu u podrumu porodične kuće, dok je ženu, koja je, navodno, pokušala da izvrši samoubistvo, pronašao je u dvorištu.

Sada je utvrđeno da je patila od postnatalnog psihotičnog sloma kada je smrtno ranila svoju decu, Koru, pet godina, Doson, tri i sedmomesečnu bebu Kalan, pre nego što se 24. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << januara bacila sa prozora.

- Prava Lindzi je velikodušno volela i brinula za sve - mene, našu decu, porodicu, prijatelje i svoje pacijente. Sve što sada želim je da nekako pronađe mir - rekao je Patrik.

Bivši saradnici i prijatelji su izrazili svoju tugu kroz desetine pisama, ističući da je "svako od nas mogao biti ona", te su saosećali sa njenim borbama sa anksioznošću, o čemu je Lindzi javno govorila na društvenim mrežama.

Mnogo je žena koje pate od depresije nakon porođaja- rekla je doktorka, navodeći zastrašujuću statistiku da jedna od 2000 trudnica doživljava psihozu.

Prema dr Kaeniju, partneri i voljeni trebalo bi da obrate pažnju na nekoliko znakova koji bi mogli ukazivati na to da neko pati od ovog stanja.

Svako ko spava samo dva sata noću će imati mentalne promene i neće moći biti u svom normalnom stanju sa samo dva sata sna - dodala je.

Drugi znakovi koji mogu proizaći iz tragične manije uključuju uznemirenost hiperaktivnost ili njihove priče koje se ne poklapaju.

Kada govorite sa njima, oni spajaju reči tako da ne idu zajedno. Jako je primetno - izjavila je dr Kaeni.

Nastavila je, rekavši da se osoba nakon porođaja može činiti kao da "nije prisutna" tokom razgovora.

Takođe su i halucinacije prisutne kasnije, ako se ne odreaguje na vreme. Slučaj kod Lindzi je bio taj da je ona navodno čula "muške glasove" koji su je nagovarali da ubije svoju decu. 

Doktorka Kaeni sugeriše onima koji se pripremaju za porođaj da kontaktiraju stručnjaka za mentalno zdravlje i naprave akcioni plan u slučaju da se pojave problemi.

Ako vi ili neko koga poznajete prolazi kroz slične izazove, nemojte oklevati da potražite pomoć. Nacionalne linije za prevenciju samoubistva i krizni tekstualni servisi pružaju anonimnu podršku i mogu vam pomoći da pronađete resurse koji vam mogu biti od pomoći.

Važno je shvatiti da mentalno zdravlje nema granice i da nema sramote u potrazi za pomoći kad je potrebna. Svi zaslužuju podršku i razumevanje tokom izazovnih perioda u životu, uključujući i period majčinstva.

Izvor: Srbija Danas/Republika /M. Ognjenović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.