MAJKA KAIŠEM ZADAVILA SINA NA SPAVANJU: Imala prekid filma zbog finansijskih problema, a ono što je guglala pre ubistva ZGROZILO je policiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 10:20

MAJKA KAIŠEM ZADAVILA SINA NA SPAVANJU: Imala "prekid filma" zbog finansijskih problema, a ono što je guglala pre ubistva ZGROZILO je policiju

Horor priča iz Pensilvanije

Majka iz Pensilvanije osuđena je na doživotnu kaznu iza rešetaka nakon što je ubila svog 11-godišnjeg sina zadavivši ga kaišem dok je spavao.

Pedesetjednogodišnja Rut DiRienco-Vajthed (Ruth DiRienzo-Whitehead) proglašena je krivom za ubistvo prvog stepena ranije ove sedmice zbog ubistva sina Metjua Vajtheda (11) u njihovoj kući prošlog aprila.

Policija je pozvana u kuću u Horšamu nakon što ga je Metjuov otac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pronašao mrtvog, a majka se porodičnim automobilom odvezla na plažu.

Na fotografijama se vidi kako je terenac ostao delimično potopljen u vodu, a krivična prijava otkriva da su policajci pronašli crni muški kaiš za odeću na podu vozila.

Policija je zatim pronašla majku kako luta ulicama pre nego što je privedena.

Policiji je priznala zločin i rekla da ne želi da njen sin odrasta sa finansijskim problemima njihove porodice, odlučivši da ga zadavi u snu, piše 6abc.

Za Philadelphia Inquirer rekla je da je dečak stalno plakao zbog toga.

Otac dečaka za to vreme spavao je u drugoj sobi, što nije bilo neuobičajeno, rekao je. Pred sudom je, pišu, ljutito gledao u suprugu. Njeni advokati tvrdili su da je ona zadavila sina jer je imala "prekid filma" zbog finansijskih i porodičnih problema, te da je osećala kako je poštedela svog sina bolnog života. Eksperti su navodno potvrdili da je žena u to vreme bolovala od depresije.

Sa druge strane, tužioci su tvrdili da je ubistvo bilo s predumišljajem, rekavši da je ona izvršila brojne onlajn pretrage kako da zadavi nekoga i da je istraživala mentalne bolesti koje navode žene da ubijaju sopstvenu decu.

Takođe su rekli da je majka, koja je radila kao prodavac nekretnina, okrivila svog muža za finansijske probleme porodice i da je bila motivisana da ubije zbog besa i iz osvete.

Prilikom izricanja osuđujuće presude u četvrtak, sudija je odbio da prihvati mentalnu bolest kao odbranu.

Srbija Danas/Telegraf.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.