MAJKA JOŠ VERUJE DA JOJ JE SIN NEVIN: Devojku izbo 200 puta nožem, pa je onda raskomadao!

Izvor: Kurir, 16.Feb.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJKA JOŠ VERUJE DA JOJ JE SIN NEVIN: Devojku izbo 200 puta nožem, pa je onda raskomadao!

Porota je jednoglasno odlučila da je Filip Korotin (26) ubio svoju zbog čega je osuđen na doživotnu robiju, ali njegova majka pokušava da dokaže suprotno

BEČ - Filip Korotin (Philipp Korotan, sada 26 godina) je 2. jula  2010. godine sa 200 uboda nožem ubio i potom raskomadao svoju devojku Štefi (Steffi P.), utvrdio je austrijski sud. Porotnici su jednoglasno odlučili da je Filip počinilac ovog strašnog zločina, posle čega mu je sudsko veće odredilo doživotni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zatvor.

Međutim, ostale su neke sumnje u Filipovu krivicu, a Filipova majka Margit je uverena je njen sin  nevin. Ona je angažovala dvojicu profesionalaca koji joj pomažu u pronalaženju novih dokaza kako bi se proces eventualno ponovo otvorio. Jedan od njih je Roland Frivirt (Roland Frühwirth), nekadašnji šef kriminalističke policije u Beču, koji sada radi kao privatni detektiv, a drugi poznati advokat Niko Rast.

Oni su zatražili nova medicinska veštačenja, po jednom od njih zaključeno je da Filip, zbog artroze u zglobovima, nije bio u stanju da dvesto puta probode nožem ljudsko telo. Osim toga od poznatog austrijskog profesora psihijatrije Rajnharda Halera (Reinhard Haller) stigao je i nalaz da Filip ima „abnormalnu reakciju na alkohol“, što znači da se lako potpuno napije i da se posle ničega ne seća.

Na osnovu toga za advokata Korotinovih sled događaja kobne noći mogao je da bude i sledeći: Filip se napio na žurki, pao u delirijum, a ujuro pokraj sebe pronašao leš, koji je u panici, isekao na komade i sakrio. Po nima zločin je mogao da učini i neko drugi, kako bi snimio zločinački video, takozvani „snuff“, kažu zastupnici osuđenog Filipa.

Za ovu verziju postoji i jedan svedok, trgovac ilegalnim narkoticima, 31-godišnji Zijad D. Međutim, Zijada sud nije pozvao da svedoči. U međuvremenu je Zijad, pod zakletvom, ukazao na Olivera D, koji je takođe bio u stanu u kojem se dogodio zločin. Zijad D. sada kaže da je u međuvremeu dobio i brojne pretnje. Zijad je podeno prijavu zbog pretnji, tako da će se slučajem ubijene Štefi, na ovaj ili onaj način, opet morati pozabaviti sud.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.