Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 14:59

MAJKA IZ PAKLA! UBILA ČETVORO DECE PA SEBE: Nekoliko sati pre ZLOČINA objavila oproštajnu poruku pa izavala POŽAR U KUĆI (FOTO)

Zapalila dušek.

Nastavnica iz Misurija ubila je svoje četvoro dece i sebe nekoliko sati nakon što je na društvenim mrežama napisala emotivnu poruku posvećenu ćerkama i sinu.

Bernadina Prusner (39) i njene tri ćerke i sin pronađeni su mrtvi nakon požara u kući u Fergusonu. Nastradale su bliznakinje Eli i Ajvi (9) koje je dobila sa bivšim suprugom odnosno Džekson (5) i dvogodišnja Mili koje je imala iz druge veze.

Policijska uprava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << okruga Sent Luis navela je da je posredi ubistvo i samoubistvo. Nastavnica je navodno izazvala požar oko 4.30 sati.

- Veruje se da je Bernadina namerno zapalila dušek jer je to bila tačka nastanka požara. Pronađena je i poruka u kojoj navodi nameru da oduzme svoj život i živote svoje dece - navodi se u saopštenju policije bez detaljnijeg objašnjenja sadržaja poruke.

Nastavnica je u ponedeljak nekoliko sati pre zločina objavila post o svojoj deci na Fejsbuku.

- Sva moja deca mirno spavaju u mom krevetu... Sklupčani su zajedno. Znaju da su voljeni toliko žestoko da bih uradila apsolutno sve za njih. To je trenutak koji najviše volim - napisala je Prusner.

Prusner se sudila sa bivšim mužem i ocem bliznakinja Dejvidom. Par se razveo 2017. godine i delili su zajedničko starateljstvo nad Ajvi i Eli do prošle godine kad je Dejvid podneo zahtev da blokira planove bivše supruge da se preseli 15 kilometara dalje. Dejvid je prema sudskim dokumentima bio zabrinut zbog blizine svoje bivše žene njenoj majci koju je i Bernadina navodno nazivala "psihotičnom osobom".

Prusner se takođe suočila sa bitkom za starateljstvo sa svojim bivšim dečkom Džeredom Spaderom koji je bio otac Džeksona i Mili.

- Dejvid i Džered su koordinirali svoje napore - tvrdi njen advokat Natan Кoen.

Oglasila se i porodica nastavnice koja je ubila decu.

- Videla je kako njenu decu očevi koriste za napade na nju dok je proces i sistem rešavanja tih tvrdnji smatrala zamornim i beskrajnim. Svakog dana, kad bi Birdi napravila korak napred, Dejvid i Džered bi preduzeli akciju da je ocrne ili da potkopaju njenu ulogu majke - saopštila je porodica.

Кoen je rekao da se slaže sa izjavom porodice i primetio da je Prusner zarađivala "manje od 60.000 dolara godišnje" i da se borila da pokrije troškove pravnog nadmetanja.

Takođe je rekao da nikada nije sumnjao da njegova klijentkinja, koja je 2013. godine nagrađena nagradom za nastavnika godine u Misuriju od američkog odbora za sertifikaciju izvrsnosti nastavnika, predstavlja opasnost za sebe ili njenu decu.

- Zaista je čudno... Pitao sam svoje saradnike da li mi je nešto promaklo. Bernadina je bila jedan od retkih klijenata koji ne samo da je optimističan već i ne pravi šou. Bivši muž je prošle nedelje povukao još jedan potez. Poslednje što sam joj rekao jeste da ne brine i da ćemo i to da oborimo. Očigledno sam propustio svaki znak - žali se Кoen.

Džered Spader je objavio izjavu u svoje i u ime Dejvida Prusnera.

- Moramo da se usredsredimo na poštovanje četiri prelepa života i planiramo da to uradimo zajedno - rekli su shrvani očevi istovremeno zahvalivši zajednici na podršci.

Izvor:Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.