MAJČINE SUZE SU NAJTEŽE: Potresne scene na sahrani Navaljnog, majka mu simbolično stavila ovo u kovčeg (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 15:41

MAJČINE SUZE SU NAJTEŽE: Potresne scene na sahrani Navaljnog, majka mu simbolično stavila ovo u kovčeg (FOTO)

Supruga i deca se nisu pojavili.

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni sahranjen je danas u Moskvi, a na večni počinak ispratili su ga roditelji Ljudmila i Antolij Navaljni, rodbina, prijatelji i više od 1.000 pristalica koje su došle da mu odaju poslednju počast.

Mediji koji izveštavaju sa lica mesta ne navode da je supruga Julija Navaljna došla na sahranu muža, a ne spominju se ni njegovi sin Zahar i ćerka Darija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Nakon opela u crkvi Ikone Presvete Bogorodice, u moskovskom okrugu Marino, gde je taj ruski opozicionar nekad živeo, Navaljni je sahranjen na Borisovskom groblju.

Prva se od njega oprostila majka Ljudmila, koja mu je na odar spusila jednu ikonicu.

Ljudi su, noseći cveće i sveće, satima stajali kako bi mu odali poslednju počast.

Navaljni (47) je umro 16. febrara u arktičkoj kaznenoj koloniji, što je izazvalo optužbe njegovih pristalica da je ubijen. Kremlj je negirao bilo kakvu umešanost države u njegovu smrt.

Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.