MAJ KAKAV NISTE OČEKIVALI: Očekuju nas monsunske kiše i oluje

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2023, 12:43

MAJ KAKAV NISTE OČEKIVALI: Očekuju nas monsunske kiše i oluje

U Srbiji će i danas, ali i tokom vikenda, pa i do kraja maja biti promenljivo oblačno, veoma sparno i nestabilno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito posle podne i uveče.

Biće idealnih uslova i za lokalne grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima.

U predelima grmljavinskih oluja očekuje se da padne i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru u veoma kratkom vremenskom intervalu. To bi dovelo do toga da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odvodni i kanaliziacioni sistemi ne mogu da prihvate veliku količinu atmosferske vode, što bi dovelo do pojava urbanih poplava i bujica, a ne do poplava usled izlivanja reka.

Inače, širom Srbije od danas do kraja maja palo bi od 20 do 40 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno na manjem prostoru i od 40 do 80 mm.

Jutarnja temperatura narednih dana biće od 10 do 16°C, a maksimalna dnevna od 21 do 27°C.

Usled povećane vlažnosti vazduha, biće i veoma sparno.

I na području Beograda svakodnevno se očekuje nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ali se očekuju i duži sunčani periodi.

Inače, ovo doba godine karakteristično je da je vrlo nestabilno i neretko sa svakodnevnim pljuskovima i grmljavinom. Veoma česte su grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Ovi procesi naročito su izraženi krajem proleća i početkom leta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Snimci iz poplavljenih područja u Srbiji (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2023

BEOGRAD - Čitava Srbija je na meti obilnih padavina. Pljuskovi i grad praćeni grmljavinom pogodili su mnoga mjesta širom Srbije, a u nekim predjelima očekuje se da padne i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru u veoma kratkom vremenskom intervalu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.