MAGNOHROMCI SE JOŠ OPORAVLJAJU OD PEŠAČENJA

Izvor: Kurir, 23.Mar.2012, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAGNOHROMCI SE JOŠ OPORAVLJAJU OD PEŠAČENJA

Protestuju već mesec dana, ali do ponedeljka neće organizovati blokade saobraćajnica

KRALJEVO - Danas se navršilo 30 dana od kako je nekoliko stotina bivših radnika "Magnohroma" počelo protest u Skupštini grada tražeći isplatu zaostalih plata i prihoda pre 2008. godine, za koje imaju izvršne sudske presude.

Jedan od radnika Lazar Pavlović rekao je da do ponedeljka neće organizovati blokade saobraćajnica, jer se još oporavljaju od pešačenja do >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mrčajevaca, kada su nameravali da stignu do Beograda.

Pavlović kaže da su razočarani što Ustavni sud ni juče nije doneo odluku o njihovoj žalbi na odluku Nacionalne službe za zapošljavanje da nemaju pravo na materijalno obezbeđenje nezaposlenih.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović je rekao da će pokušati da delegaciji bivših "magnohromaca" zakaže sastanak u Vladi Srbije.

Oko 200 bivših radnika "Magnohroma" se od 23. februara smenjuju u danonoćnom protestu u velikoj sali gradske Skupštine.

"Magnohrom" je maja 2008. godine, posle poništene privatizacije, uz otpremnine napustilo oko 1.900 ljudi. Za zaostale plate ovo preduzeće duguje oko 560 miliona dinara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.