MAGACINI SU NAM PUNI Predsednik apeluje na građane: Nema potrebe za brigom, imamo dovoljno hrane (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2022, 11:18

"MAGACINI SU NAM PUNI" Predsednik apeluje na građane: Nema potrebe za brigom, imamo dovoljno hrane (FOTO/VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća naciji.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedavao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je završena. Predsednik se nakon toga sastao sa poglavarom SPC patrijarhom Porfirijem, glavna tema sastanka je bila kriza u Ukrajini.

Vučić je u obraćanju medijima rekao da građani ne treba da brinu kada su u pitanju hrana i energenti jer ih imamo dovoljno.

- Što se tiče zaliha hrana, pšenice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kukuruza imamo dovoljno za narednih šest meseci, kupili smo dovoljno soli i količine brašna, obezbedili smo dugotrajno mleko. Kupili smo i pirinča mnogo, obezbedili smo mnogo veće količine. Razgovaraću sa kineskim prijateljima za mleko u prahu. Za sada nema naznaka poremećaja na tržištu, zato ljudi ne moraju da kupuje zalihe - kazao je predsednik.

- Što se tiče nafte, imamo rezerve energenata na tri mesta. Kupili smo i dva miliona komada sardina, imamo veliki stočni fond, tako da ne brinite za meso. Problemi su sa cenama sirovina i energenata i njih ćemo osigurati za građane - dodao je on.

VUČIĆ UMIRIO NAROD - RAFOVI PUNI OSNOVNIH ŽIVOTNIH NAMIRNICA!

Iako su se mnogo podsmevali što se predsednik Vučić prethodnih nedelja borio za to da se popune rezerve osnovnih namirnica, sukob u Rusiji je pokazao da je bio u pravu a sada je građanima pokazao šta sve posedujemo!⤵️ pic.twitter.com/g9xv72KJqX

— Detektor laži (@LaziDetektor) February 25, 2022

- Na skladištima imamo 80 hiljada tona benzina, 100 hiljada tona dizela, 58 hiljada tona nafte - rekao je predsednik.

Vučić je u obraćanju medijima pokazao i fotografije magacina u Srbiji koji su kako se vidi na slikama, puni.

Podsetimo, predsednik je izneo stav Srbije o situaciji u Ukrajini da pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali ne uvodi sankcije Rusiji.

Više o tome šta je predsednik rekao posle sednice Saveta za bezbednost možete pročitati OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.