MAFIJA NA KOLENIMA: Uhapšen 61 član jedne od najvećih kriminalnih organizacija u Italiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 10:11

MAFIJA NA KOLENIMA: Uhapšen 61 član jedne od najvećih kriminalnih organizacija u Italiji

Steže se policijski obruč oko najmoćnije mafijaške organizacije koju čini preko 150 mafijaških porodica.

Italijanska policija je u nizu racija u sedam regija uhapsila 61-og člana 'Ndrangete, najmoćnije italijanske mafijaške organizacije.

Za ovu organizaciju se sumnja da su odgovorni za niz zločina, uključujući prevaru, trgovinu drogom, infiltraciju u vladu i iskorišćavanje lokalnih farmera.

Više od 500 pripadnika policije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je uključeno u operaciju, koja je bila usmerena na ukupno 167 osoba, uključujući desetine onih koji trenutno borave u zatvoru.

Jučerašnja akcija je bila samo deo šire, tekuće operacije razbijanja ove organizacije. Policija je prošle nedelje objavila kako je više od 100 ljudi uhapšeno širom Evrope u najvećoj operaciji koja je ikad sprovedena protiv 'Ndrangete. U operaciju je bilo uključeno deset zemalja, a zaplenjena imovina se procenjuje na 25 milijuna eura, saznajemo.

Istraga je, takođe, otkrila važne nove informacije o tome kako delaju neke grupe na samom vrhu organizacije. Paskvale Bonavota, jedan od navodnih bosova mafijaške organizacije, uhapšen je prošlog meseca u katedrali u Đenovi. Stotine drugih pripadnika mafijaških porodica i korumpiranih državnih organa su ili osuđeni ili im se tek treba suditi zbog sumnje u njihovu umešanost u radnje pod pokroviteljstvom familije Mankuso.

Familija Mankuso je samo jedna od 150 koje čine deo kriminalne mreže 'Ndrangete. Italijanski i belgijski istražitelji veruju da je 'Ndrangeta prokrijumčarila blizu 25.000 kg kokaina između oktobra 2019. i januara 2022. i prebacila više od 22 miliona evra iz Kalabrije u Belgiju, Holandiju i Južnu Ameriku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.