MAĐARSKE VOJNE SNAGE NA OBUCI U SRBIJI: Idealna slika kvalitetne međunarodne saradnje dve zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 17:37

MAĐARSKE VOJNE SNAGE NA OBUCI U SRBIJI: Idealna slika kvalitetne međunarodne saradnje dve zemlje

Završena je obuka mađarskih vojnika na teritoriji naše zemlje.

U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije u Kruševcu, realizovana je specijalistička obuka pripadnika Mađarske vojske za rad sa realnim toksičnim hemikalijama, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Obuka je trajala pet dana i realizovana je na poligonu Ravnjak. Odvijala se uz stručnu podršku sertifikovanih instruktora iz Centra ABHO, navodi se u saopštenju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Pripadnici Mađarske vojske osposobljavali su se za rad u sastavu patrola atomsko-biološko-hemijske službe, izviđanje kontaminiranog zemljišta i objekata, primenu procedura u detekciji toksičnih supstanci, dekontaminaciju naoružanja i opreme, kao i pružanje prve pomoći u slučaju kontakta sa otrovnim hemikalijama.

Ova obuka predstavlja samo jednu od brojnih aktivnosti međusobne vojne saradnje Srbije i Mađarske.

Značaj ovakvih aktivnosti pripadnika oružanih snaga ogleda se u razmeni iskustava, jačanju međusobnog poverenja i razvoju ukupnih odnosa dveju zemalja, ističe se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.