MAĐARI OPET UCENJUJU VLADU

Izvor: Kurir, 09.Okt.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAĐARI OPET UCENJUJU VLADU

BEOGRAD - Savez vojvođanskih Mađara (SVM) opet ucenjuje Vladu! U SVM poručuju da ne odustaju od uslovljavanja podrške budžetu, ali i da se nadaju podršci LSV. Iz Čankove stranke kažu da su spremni da brane interese Vojvodine, ali na svoj način. Član Predsedništva SVM Balint Pastor kaže da se nada dogovoru sa DS.

- Minimum dogovora mora biti ono što jasno piše u Ustavu Srbije, a to je sedam procenata budžeta za Vojvodinu. Ove godine očekujem drugačiju situaciju, jer se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nadam podršci LSV - naglašava Pastor i dodaje da im nije cilj rušenje koalicije i da ih ne zanima ko bi mogao da ih nadomesti.

Potpredsednik LSV Bojan Kostreš ističe da je ta stranka spremna da brani interese Vojvodine na svoj način.

- Odluku o eventualnoj podršci budžetu još nismo doneli. Lepo je što nas SVM poziva, ali ta stranka nas nije podržala u nekim drugim stvarima značajnim za Vojvodinu. Spremni smo da branimo interese pokrajine, ali nezavisno od SVM - poručuje Kostreš.

Funkcioner DS Srđan Milivojević tvrdi da će budžet biti donet u skladu sa zakonom.

- Nema krize koalicije, sve će biti doneto u propisanom roku i uz neophodan broj poslanika - kaže Milivojević, ali ne odgovara na čiju podršku vlast računa.  

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.