Izvor: B92, 16.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MADLEN OLBRAJT CE SE SASTATI SA KOSTUNICOM KRAJEM MESECA

Americki drzavni sekretar Madlen Olbrajt sastace se sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom krajem novembra u Evropi, izjavili su u cetvrtak americki zvanicnici. Prema Stejt departmentu, Olbrajtova ce se sastati sa Kostunicom na kraju sastanka Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Becu.

Vasington je pozdravio odluku Beograda da obnovi diplomatske odnose sa cetiri zemlje koje su predvodile intervenciju NATO protiv Jugoslavije, medju kojima su i SAD. Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stejt departmenta Filip Riker rekao je da ocekuje zvanicno objavljivanje uspostavljanja diplomatskih odnosa u "narednih nekoliko dana", javlja Beta. On je precizirao da ce etapa koja preostaje u procesu normalizacije odnosa, razmena akreditiva, biti zavrsena uskoro u Beogradu. Riker je rekao i da ce Vasington revidirati listu sa imenima osoba kojima je zabranjeno izdavati vize za SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.