Izvor: B92, 19.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

M. Marković: Male šanse za izbore

Beograd -- Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković ocenio je da su šanse za nove izbore manje od jedan odsto.

"Opstanku Vlade bih dao 90 odsto šansi, njenoj rekonstrukciji nešto manje od 10 odsto, a novim izborima manje od jednog procenta", izjavio je za "Večernje novosti" Marković, koji je i funkcioner Demokratske stranke.

On je istakao da ne postoji sukob DS i G17 plus, već neslaganje "oko konkretnih pitanja, kao što je energetski sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Rusijom", i dodao je da je "razmena različitih stavova unutar koalicione vlade sasvim prirodna pojava za sve demokratske sisteme".

"U političkom smislu, smatram da polemika i ukrštanje stavova unutar Vlade neće ostaviti velike posledice po njen opstanak. Uveren sam da će Vlada da nastavi da obavlja prioritetne poslove za zemlju jer su svi partneri unutar koalicije ozbiljni i odgovorni političari i nikome nije do 'kocke'", rekao je Marković.

On je ocenio da bi novi izbori bili najnepovoljnija opcija i da ne bi odgovarali ni građanima ni političkim strankama i dodao je da na "pragu nadolazeće svetske ekonomske krize" izbori ne odgovaraju ni opozicionim strankama.

Na pitanje na koga DS računa u slučaju eventualne rekonstrukcije Vlade, Marković je objasnio da o rekonstrukciji govori kao o krajnje teoretskom sredstvu da se eventualno spreči raspisivanje izbora u situaciji kada je zemlji potrebna stabilnost i dodao da ne misli na podršku nikoga konkretno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.