M. Bojić pravosnažno oslobođen optužbi za Dedinje“

Izvor: Press, 17.Okt.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

M. Bojić pravosnažno oslobođen optužbi za "Dedinje“

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg ministra zdravlja Milovana Bojića optužbi da je kao direktor Insituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" 2000. godine zloupotrebio službeni položaj i oštetio tu kliniku.
            Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu, kojom je Bojić u aprilu oslobođen optužbi zbog nedostatka da je izvršio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << krivično delo, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda. Bojić je bio optužen da je od 1995. do 2000. godine kao direktor Instituta "Dedinje" prekoračenjem službenih ovlašćenja pribavio imovinsku korist drugima u iznosu višem od 450.000 dinara, a na štetu instituta. Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je 7. maja odustalo je od optužnice protiv Bojića kojom ga je teretilo da je sa saradnicima oštetio kliniku "Ostrog" za oko 300.000 evra, ali se ta klinika na prvom pretresu pred sudom podneskom izjasnila da nije oštećena ni za tu niti za neku drugu sumu. Klinika se nije pridružila krivičnom optuženih i nije istakla imovinsko pravni zahtev, već je predložila obustavu postupka.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.