Lutovac predložio da DS bude deo Saveza za Srbiju

Izvor: RTS, 02.Sep.2018, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac predložio da DS bude deo Saveza za Srbiju

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac predložio je Glavnom odboru da izglasa odluku o ulasku te stranke u Savez za Srbiju.
Lutovac je naveo da DS neće biti neko ko se priključuje Savezu, već – osnivač, prenosi Tanjug.

Dodao je da Savez ne sprečava DS da vodi autonomnu politiku, već predstavlja objedinjavanje opozicije, kako bi se promenile trenutne okolnosti u zemlji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Rekao je i da će Savez objediniti one koji su spremni da menjaju Srbiju.
"Ideja o Savezu je ideja o objedinjavanju opozicije, potencijalno spremne da menja Srbiju. Alternativu ne predstavljaju sve naše stranke pojedinačno ispod cenzusa. Odlučeno je da se formira široki savez, jer nam iskustvo pokazuje da građani nemaju razumevanje za naše pojedinosti", rekao je Lutovac.
Naveo je da širi savez podrazumeva udruživanje i sa onima koji su manje ideološki bliski, jer je dogovoreno zajedničkih 30 programskih ciljeva, o kojima je postignuta saglasnost.
Lutovac je rekao da su se postavila tri ključna pitanja i to: odnos prema KiM, prema EU i činjenica da će pokret Dveri biti takođe u Savezu.
Što se tiče Dveri, kako je naveo Lutovac, oni se tu nalaze jer su, kaže, jedina desničarska stranka "koja nije pod kontrolom sadašnje vlasti".
Kada je u pitanju KiM, rekao je da Savez ima stav da je neophodan razgovor i da stolica za Kosovo u UN nije prihvatljiva, a da DS ostaje čvrsto pri opredeljenju za EU.
Kako Fonet prenosi, Lutovac je govoreći o revitalizaciji stranke, naveo da je pokrenuta inicijativa za promenu Statuta stranke i dodao da će jedan od glavnih ciljeva DS-a biti da se "izbori za svoje mesto u Javnom servisu i za pravo mesto Javnog servisa u medijskoj slici Srbije". 
Rasprava i glasanje o predlogu Lutovca zatvoreni su za medije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lutovac: Jedino širok savez može biti savez

Izvor: Beta Video, 02.Sep.2018

BEOGRAD - Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je da razlike medju članicama saveza nisu bitne, već je bitno da slušaju gradjane Srbije i da normalizuju svakodnevni i politički život. ``Jedino širok savez može biti savez, a sve ostalo su ideoliške ili programske koalicije. Mi živimo u pretpolitičko...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.