Lutovac: Savez za Srbiju ubedljivo druga po snazi politička opcija

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2018, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac: Savez za Srbiju ubedljivo druga po snazi politička opcija

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da Savez za Srbiju (SzS) po najnovijim istraživanjima ima od 16 do 20 odsto podrške građana, te da je "ubedljivo druga po snazi politička opcija", objavio je Blic u izdanju od ponedeljka, 19. novembra.

Lutovac je u intervjuu za taj list kazao da na sastancima Saveza rešavaju propuste i neslaganja kroz konstruktivne razgovore i nastoje da prevaziđu dnevne neprijatnosti koje su se dešavale i koje su, po njegovom mišljenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nedopustive.

"To što mi je bilo neprijatno i to koliko mi je neprijatno daleko je manje značajno od cilja koji je pred nama", pojasnio je Lutovac i dodao da ne žele da "dnevne medijske senzacije nađačaju ciljeve koji su ih okupili".

On je rekao da nijedan neprimeren postupak ili izjava nekog od članova Saveza za Srbiju nije prošla bez "osude i izvinjenje članica Saveza i Saveza u celini".

Prema njegovim rečima, većina građana nezadovoljna je kako živi, činjenicom da su troškovi života drastično povećani a da su za to vreme smanjivane plate i penzije, da se dobijaju otkazi zbog političke nepodobnosti... dok istovremeno na kontrolisanim medijima gledaju i slušaju bajke o "zlatnom dobu".

"Ipak, budi se nada kod građana da su promene moguće, jer se stvorio Savez koji je spreman da politički uobliči njihovo nezadovoljstvo", ocenio je Lutovac.

Na pitanje da li će stranka čiji je lider izgubiti identitet u takvom širokom savezu, Lutovac je odgovorio da će ta stranka "u Savezu sačuvati i još jasnije profilisati svoj identitet vodeće građanske stranke u Srbiji".

"Učestujući u stvaranju širokog saveza, kako bi pomogla zaustavljanje urušavanja svih vrednosti u društvu, DS je pokazala da se ponaša odgovorno prema svojim biračima, ali i prema svim građanima Srbije koji žele suštinske promene", pojasnio je Lutovac.

On je dodao da funkcioneri DS učestvuju u kampanji Saveza za Srbiju i dodao da "to što nisu vidljivi u medijskom mraku ne umanjuje njihov doprinos opštoj stvari".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lutovac: SzS ubedljivo druga po snazi politička opcija

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 08:45

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da Savez za Srbiju (SzS) po najnovijim istraživanjima ima od 16 do 20 odsto podrške građana, te da je "ubedljivo druga po snazi politička opcija"...Lutovac je u intervjuu za Blic kazao da na sastancima Saveza rešavaju propuste i neslaganja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.