Luksuzan telefon dostupan svima

Izvor: Mondo, 01.Sep.2018, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luksuzan telefon dostupan svima

Ukoliko vam je budžet za kupovinu novog telefona ograničen na 250 evra, evo jednog zanimljivog telefona.

Ove godine u Berlinu smo upoznali Wiko View 2 Plus i Wiko View 2 Go telefone, a cena modela View 2, koji je originalno započeo ovu seriju pala je na oko 250 evra i to je sad jedan od najzanimljivijih telefona svoje klase.

Izrađen je od metala i dizajniran vrlo dobro, sa sjajnom poleđinom, koja se presijava - izgleda zaista luksuzno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i ne odaje nikome činjenicu da košta toliko koliko košta. Može se kupiti u slobodnoj prodaji ili kod operatora, i to u tri trendi boje: zlatnoj, srebrnoj i crnoj.

Wiko View 2 ima 19:9 ekran dijagonale šest inča, HD+ rezolucije, sa tek malim izrezom, u koji je smeštena selfi kamera. Ivice sa strane gotovo i da nema, a komande na ekranu su organizovane tako da uvek budu dostupne u delu ekrana oko kamere i na glavnom, središnjem delu displeja. Prednja, selfi kamera rezolucije 16 megapiksela je značajno unapređena. Ima f/2.0 otvor blende i koristi Big Pixel tehnologiju. Pogodna za uslove slabog osvetljenja, Big Pixel tehnologija optimizuje hvatanje svetla preraspoređivanjem piksela, kombinujući četiri piksela u jedan. Rezultat je četiri puta veća foto osetljivost za osvetljene autoportrete. Selfi kamera snima i video i to u Full HD rezoluciji.

Big Pixel tehnologija je odlično rešenje i za drhtave ruke i predmete koji se kreću, kombinujući to sa funkcijom obrade više kadrova. Obe funkcije se automatski aktiviraju, slikajući pet fotografija za redom i pametno birajući najbolju. Ovo pojačava sposobnost senzora kamere da napravi najbolju moguću fotku, koja je bez zamućenja ili van kadra.

Zadnja kamera je rezolucije 13 megapiksela i sačinjena je od pet staklenih delova. Otvor blende je f/2.0 i omogućeno je automatsko prepoznavanje scene, uz brzo prilagođavanje parametara slikanja ili snimanja (Auto Scene Detection). Naravno, tu su i dodatne opcije slikanja: Live Portrait blur "umekšava" pozadinu vaše fotografije kako bi se subjekat istakao, a prisutni su i dodatni filteri slikanja, koji se mogu aktivirati uživo (Live Filters).

Da bi se Wiko istakao u odnosu na sve druge iz klase omogućio je EIS video stabilizaciju kadra tokom snimanja Full HD snimaka, što omogućava vrlo lepo ispeglane, a ne video zapise, koji podrhtavaju. Takođe, Wiko je uveo potpuno novu opciju zumiranja objekta, koji se prati - jednostavno zaokružite osobu ili predmet, koji hoćete da zumirate i pratite, sa neprimetnim prelazima između širokog i zumiranog kadra.

View 2 nudi čisto Android iskustvo sa Oreo operativnim sistemom, koje je dorađeno tek toliko da View 2 ponudi dodatan panel sa leve strane od glavnog ekrana, u kojem ćete pronaći vesti po izboru, prepiske sa prijateljima, kalendar sa obavezama i predloge igara i aplikacija, koje će vam Wiko pronaći na osnovu vaše upotrebe telefona.

Upoznajte #Wiko #View2Pro uživo! #Video #Notch #Wide #France #Smartphone #MobITMWC #MWC18 #Live #HandsOn

A post shared by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on Feb 26, 2018 at 9:46am PST

U unutrašnjosti telefona nalazi se Snapdragon 435 procesor, sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, uz Dual SIM 4G podršku, microSD do 128 GB i bateriju kapaciteta 3.000 mAh, koja će biti sasvim dovoljna da izgura dan do sledećeg punjenja. Od dodatnih opcija još bismo izdvojili FM radio i NFC za mobilno plaćanje (pitajte u svojoj banci kako da aktivirate plaćanje preko mobilnog).

Sve u svemu, Wiko View 2 telefon je jedan vrlo dobro odmeren, prelep mobilni, koji će vam svakako pomoći da se istaknete, završite obaveze, ali i da se zabavite uz neke popularne igre, kakve su Candy Crush ili Subway Surfers. Konkurencija u klasi jeste velika, ali nijedan konkurent na nudi ovakav izgled, bolju selfi kameru ili opciju snimanja, kakvu ima glavna kamera pozadi.



Izvor: Wiko Srbija

Wiko View 2 specifikacije:

Ekran: IPS LCD, 6 inča, 19:9, 1.528 x 720, 282 ppi, Gorilla Glass 3, 2.5D staklo

Procesor: Snapdragon 435, Adreno 505 GPU

RAM: 3 GB

Interna memorija: 32 GB, microSD do 128 GB

Baterija: 3.000 mAh

Zadnja kamera: 13 MPx, f/2.0, PDAF, Full HD video, blic, HDR, filteri uživo, EIS, zum praćenje

Selfi kamera: 16 MPx, f/2.0, Full HD video

Mere: 154 x 73 x 8.3, težina 153 grama

OS: Čist Android 8.0 Oreo

Dodatno: microUSB 2.0, USB on-the-go, 3.5 mm audio, skener otiska prsta, Bluetooth 4.2, FM radio, Dual SIM, 4G…

Cena: 250 evra.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.