Lukšić u Beogradu

Izvor: RTS, 20.Jan.2011, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić u Beogradu

Afirmacija politike dobrosusedstva i jačanje regionalne saradnje ostaju ključni spoljnopolitički prioriteti Srbije, rekao premijer Mirko Cvetković u razgovoru sa crnogorskim kolegom Igorom Lukšićem. Lukšić sa Tadićem razgovarao o završetku zajedničkih infrastrukturnih projekata.

Crnogorski premijer Igor Lukšić, prvi put kao predsednik vlade, boravio je u Beogradu, gde se sastao sa predsednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Crnogorski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijer Igor Lukšić razgovarao je sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem o aktivnostima dve zemlje radi bolje koordinacije u završetku infrastrukturnih projekata, pre svega, u vezi sa izgradnjom autoputa.

Dvojica funkcionera su istakli značaj produbljivanja ekonomske saradnje Crne Gore i Srbije, saopštio je kabinet crnogorskog premijera.

Srpski premijer Mirko Cvetković je u razgovoru sa Lukšićem izjavio da je Srbija zainteresovana za saradnju i razvoj privilegovanih odnosa sa Crnom Gorom.

"Afirmacija politike dobrosusedstva i jačanje regionalne saradnje ostaju ključni spoljnopolitički prioriteti Srbije. U tom smislu, posebno je važna međusobna saradnja u oblasti evropskih integracija u cilju bržeg napredovanja dveju zemalja ka članstvu u Evropskoj uniji", rekao je Cvetković na sastanku sa Lukšićem.

Cvetković je rekao i da je Srbija zainteresovana za razvoj ekonomske saradnje i za infrastrukturno povezivanje sa Crnom Gorom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za medije.

Premijer Srbije je, kako je navedeno, izrazio zadovoljstvo i što je premijer Lukšić među prvim spoljnopolitičkim aktivnostima nakon stupanja na dužnost došao u Srbiju.

Kako je ranije saopštio kabinet crnogorskog premijera, Lukšić je u Beograd doputovao privatnim povodom, a priliku će iskoristiti za neformalni susret sa Cvetkovićem i Tadićem.

Ovo je prvi susret Cvetkovića i Lukšića, koji je na tu funkciju izabran krajem prošle godine. Lukšić je na premijerskoj funkciji zamenio Mila Đukanovića koji je 21. decembra podneo ostavku iz ličnih razloga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češki predsednik danas u Beogradu

Izvor: Blic, 20.Jan.2011

Češki predsednik Vaclav Klaus dolazi danas u radnu posetu Beogradu, gde će razgovarati sa srpskim kolegom Borisom Tadićem. ..Klaus će u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) održati predavanje "Osvrti na transformaciju Češke i Srbije", a biće mu uručena i Povelja o izboru za inostranog...

Nastavak na Blic...

Tema susreta ekstradicija Vukotića?

Izvor: Danas, 20.Jan.2011

Crnogorski premijer Igor Lukšić, prvi put kao predsednik vlade, posetio je juče Beograd, prema zvaničnom objašnjenju privatnim povodom, ali se neformalno sastao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.