Lukšić na listi mladih globalnih lidera

Izvor: Blic, 13.Mar.2013, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić na listi mladih globalnih lidera

Svetski ekonomski forum uvrstio je potpredsednika Vlade Crne Gore, Igora Lukšića, na listu mladih globalnih lidera za ovu godinu, dodeljujući mu priznanje za profesionalna dostignuća i posvećenost društvu, preneo je portal Analitika.

Svetski ekonomski forum objavio je danas listu mladih globalnih lidera za ovu godinu, koja uključuje njih 199 iz 70 zemalja sveta.

"Grupa mladih lidera u ovoj godini je formirana od laureata iz svih sektora društva, 50 odsto iz sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biznisa i 50 odsto iz sveta umetnosti i kulture, akademske zajednice, civilnog društva, vlade, medija i neprofitnih organizacija, a 42 odsto su žene", navedeno je u saopštenju Foruma.

U konkurenciji od nekoliko hiljada kandidata, mlade globalne lidere odabrala je Komisija, kojom je predsedavala kraljica Ranija Al Abdulah Hašemitske Kraljevine Jordana.

Izbor je zasnovan na ostvarenim rezultatima pojedinaca, njihovim sposobnostima rukovođenja, rešavanja problema i posvećenosti društvu.

Forum mladih globalnih lidera ima jedinstven cilj da angažuje mlade generacije za upravljanje globalnim pitanjima, kao i da rade zajedno unutar jedne velike zajednice.

- Ovi mladi lideri imaju izvrsnu priliku da utiču na poboljšanje stanja u svetu, rekao je osnivač i izvršni direktor Svetskog ekonomskog foruma - Klaus Švab.

Povezane vesti: Krivična prijava protiv Đukanovića, Lukšića i Žugića

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vuk Jeremić i Srđa Popović među mladim liderima sveta

Izvor: Blic, 13.Mar.2013

Ženeva - Troje Beograđana uvršteno je u godišnju listu od 199 "Mladih globalnih lidera" iz 70 zemalja koju objavljuje Svetski ekonomski forum u Davosu...Među mladim liderima koji će, po mišljenju Foruma, "bitno uticati na svet u narednim godinama", nalaze se predsedavajući Generalne skupštine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.