Luks stan na prodaju povoljno (jedina mana - u njemu je živeo Brejvik)

Izvor: Blic, 13.Jun.2013, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Luks" stan na prodaju povoljno (jedina mana - u njemu je živeo Brejvik)

Besprekorno sređena, sunčana spavaća soba s lakiranim brodskim podom deluje kao lep prostor, koji bi lako mogao privući kupce stanova u Oslu. Njena prošlost je, međutim, prilično mračna. U pitanju je prostorija u kojoj je desničarski ekstremista i fanatik Anders Brejvik uglavnom boravio i smišljao svoj pakleni plan, tokom pet godina provednih u stanu svoje majke Venhe u Oslu. U ovoj spavaćoj sobi je Brejvik planirao najveći masakr u istoriji Norveške

Brejvikova majka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pre izvesnog vremena preminula, u 66. godini, a petosobni stan u gradskoj četvrti Skojen, posebno pogodnoj za porodice sa decom, prodaje se po ceni od 560.000 evra, piše norveški list “Dagbladet”.

Stan je ponuđen na prodaju nakon što se Brejvik juče odrekao majčinog nasledstva, kako bi izbegao da ova imovina pripadne državi, koja bi je iskoristila da bar do nekle obešteti porodice žrtava. Tokom suđenja se otkrilo i da je Brejvik izbegavao da plaća državi porez na prihod, jer se u principu protivi takvim merama.

Mari Minderzunde Moen, agentkinja agencije za nekretnine “Eje” koja je stan iznela na tržište, za “Dagbladet” je izjavila da veruje da sa prodajom neće biti problema, te da agencija u tome vidi samo “običan posao” kome će pristupiti kao i prodaji bilo kog drugog stana. Ipak, ona moli da im se javljaju samo ozbiljno zainteresovani kupci.

Brejvikova majka: "Život s njim je bio kao u zatvoru"

Anders Brejvik na suđenju u Oslu

Počinilac najvećeg mirnodopskog masakra u Norveškoj se 2006. vratio u stan svoje majke Venhe, koja je tvrdila da ga se pribojavala i nije znala šta s njim da radi još kada mu je bilo četiri godine, jer je bio hiperaktivan, problematičan i teške naravi.

Majka je tvrdila da se sa njim u kući osećala “kao u zatvoru”, jer je bio “neprijatno napadan”. Budući masovni ubica vreme provodio uglavnom u svojoj spavaćoj sobi, gde je igrao video igrice i planirao masakr u kome je iz dva navrata, u bombaškom napadu i iz vatrenog oružja, pobio 77 žrtava.

U avgustu prošle godine sud ga je proglasio uračunljivim i osudio na 21 godinu zatvora, što je prema norveškim zakonima maksimalna kazna.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

'Luks' stan na prodaju povoljno (jedina mana - u njemu je živeo Brejvik)

Izvor: medio.rs, 13.Jun.2013

Besprekorno sređena, sunčana spavaća soba s lakiranim brodskim podom deluje kao lep prostor, koji bi lako mogao privući kupce stanova u Oslu. Njena prošlost je, međutim, prilično mračna. U pitanju je prostorija u kojoj je desničarski ekstremista i fanatik Anders Brejvik uglavnom boravio i smišljao...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.