Izvor: B92, 24.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukić hoće operaciju u Beogradu

Beograd -- Sreten Lukić, optužen pred Haškim sudom, trebalo bi da u ponedeljak u Beogradu bude podvrgnut intervenciji na krvnom sudu.

Lukić je odbio da to bude učinjeno u Roterdamu. Beta saznaje i da su mogućnosti operacije Lukića bile tema sastanka na kojem su u četvrtak, u organizaciji Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom, učestvovali predsednik tog tela Rasim Ljajić i ministri Srbije Zoran Lončar, Zoran Stojković i Tomica Milosavljević, kao i Lukićevi lekari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Miljko Ristić i Miodrag Ostojić.

Lukić je bio pozvan, ali nije došao na sastanak. Beta navodi da je doktor Ostojić ocenio je da bi bilo najbolje da intervencija na Lukićevom krvom sudu budu obavljena u Roterdamu, jednom od vodećih evropskih centara. Zaključeno je i da bi u tom slučaju Lukićevo zdravstveno stanje

mogli u Hagu redovno da prate lekari iz Roterdama.

Na sastanku je razmotrena i mogućnost da intervencija bude obavljena u ponedeljak u Kliničko-bolničkom centru u Beogradu, da Lukić potom nekoliko dana provede u bolnici, a da dalju kontrolu obavljaju lekari iz Roterdama ili lekari iz Beograda, kojima bi vlasti SCG omogućile da redovno odlaze u Hag.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom i ministar SCG za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić potvrdio je Beti da su ga Lukićevi lekari obavestili da je on odbio da se operiše u Roterdamu, te da će intervencija biti u ponedeljak u Beogradu.

Nije izvesno, međutim, da li je Lukić pristao da nakon operacije ode u Hag.

Njegov advokat Siniša Simić izjavio je Beti da nije bio obavešten o sastanku ministara sa lekarima. Simić je rekao i da nema komentar na pitanje da li će Lukić otići u Hag nakon intervencije na krvnom sudu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.