Lukašenko upozorio: Rat je neizbežan

Izvor: B92, 22.Nov.2021, 19:53

Lukašenko upozorio: "Rat je neizbežan"

Minsk -- Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je poljsku stranu na posledice pretnji, uključujući i one vezane za zatvaranje granice.

"Verovatno čujete da se stalno čuju pretnje tih divljih političara i lidera Poljske: zatvorićemo granicu, zatvorićemo Kuznicu – železnički granični prelaz itd. S tim u vezi mogu samo da kažem: ako ga zatvore, molim lepo. Ako vam je zgodnije, zatvorite ga. Ali prvo treba da razmisle kako će razgovarati sa Rusijom i Kinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uopšte sa istokom", rekao je beloruski lider.

"Ići će preko Donbasa", rekao je Lukašenko. Beloruski lider je naglasio da njegova država ne želi sukobe na granici. Minsk nikog specijalno ne prebacuje preko granice.

Prema rečima Lukašenka, potrebno je objasniti svakom Poljaku pojedinačno da Belorusi nisu varvari.

"Znamo, ako odemo predaleko – rat je neizbežan. To će biti katastrofa", naglasio je predsednik.

Na granici Belorusije i Poljske je primetan veliki broj migranata, Poljaci ih ne dočekuju najbolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.