Potvrđeno: Prigožin je u Rusiji; Ali, ima jedna stvar...

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 09:59

Potvrđeno: Prigožin je u Rusiji; Ali, ima jedna stvar...

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko rekao je da lider Vagner grupe Jevgenij Prigožin više nije u Belorusiji, već u Sankt Peterburgu.

"Ovo je ruska kompanija. Tako da pitanje očigledno nije za mene. Koliko sam obavešten, borci su u svojim logorima. Što se tiče Prigožina, on je u Sankt Peterburgu. On nije na teritoriji Belorusije", rekao je Lukašenko.

Verovalo se da je Prigožin pristao da ode u Belorusiju kao deo dogovora o okončanju njegovog pokušaja oružane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobune. Takođe je bilo dogovoreno i da se odustane od njegovog krivičnog gonjenja.

Međutim, prva sumnja da Prigožin uopšte nije ostao u Rusiji pojavila se prethodne sedmice kada je objavljeno da su iz Belorusije poletela dva aviona ka Rusiji, a da je u jednom od njih bio Prigožin.

Od tada nije jasno gde se osnivač Vagnera nalazi.

Takođe vrlo je simptomatično da je ruska državna televizija baš danas objavila, pod oznakom, ekskluzivno, snimak upada na lokacije koje su u vlasništvu Prigožina.

Kako je navedeno, ruske službe upale su i u njegovu vilu koja se nalazi baš u Sankt peterburgu, a tamo su našli svašta - od velike količine novca, preko perika, maski, pa sve do oružja....

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.