Lukašenko potpisao: Dogovor sa Putinom više ne važi?

Izvor: B92, 01.Jan.2023, 21:56

Lukašenko potpisao: Dogovor sa Putinom više ne važi?

Aleksandar Lukašenko, čovek koji je na čelu Belorusije, potpisao je 1. januara svoj prvi dekret u godini kojom je 2023. proglašena godinom mira.

Napominje se da je dekret potpisan sa ciljem konsolidacije beloruskog naroda, jačanja ideja mira i kreativnog rada u društvu kao glavnih uslova za razvoj beloruske države, prenosi Evropska pravda.

"Ključni pravci sledeće godine biće: unapređenje sistema vojno-patriotskog vaspitanja stanovništva, promovisanje miroljubivih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inicijativa građana i javnosti, unapređenje međureligijskog dijaloga koji obezbeđuje mir i harmoniju u društvu i demonstriranje prednosti beloruskog ekonomskog modela. u uslovima globalnih turbulencija", kaže Lukašenkov dekret.

Prema dokumentu, ovo će ojačati percepciju Belorusije kao bastiona mira i biće beloruski odgovor na militarizaciju u evropskom regionu. Lukašenko je u novogodišnjoj noći potpisao izmene zakona "O Narodnoj skupštini Republike Belorusije" koje će mu omogućiti da ostane u politici i nakon formalnog završetka mandata.

U decembru, nakon pregovora u Minsku, ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko dogovorili su se da nastave vojne vežbe i zajedničku proizvodnju naoružanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.