Lukašenko besan: Odraću vam kožu s leđa

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 23:04

Lukašenko besan: "Odraću vam kožu s leđa"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kritikovao je kvalitet i dostupnost medicine u beloruskim selima.

Na sednici vlade na temu aktuelnih pitanja o zdravstvu je obećao da će kazniti gubernatore, saopštio je Telegram kanal "Pul prvog".

"Nikada vam neću oprostiti za stanje na selu. Nikada! Zapamtite to. Pre svega bi to trebalo da zapamte gubernatori. Skinuću vam kožu, ali ćete srediti situaciju!", rekao je Lukašenko.

Pojasnio je da se neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaustaviti, kako bi doveo u red zdravstvo u poljoprivredi i kritikovao je zvaničnike koji bi trebalo da donose

odluke, a ne da ga izveštavaju.

Lukašenko je naveo da je po njegovom nalogu formirana nezavisna radna grupa koju čine eksperti iz medicine, koji su praktično obišli celokupnu Belorusiju i mnoge negativne činjenice su se potvrdile na koje su ljudi ukazivali. Istakao je da mu je vlada poslala izveštaj koji je potpisao premijer i potpredsednik vlade i kritikovao ih da su zaboravili gde rade.

Pozivajući se na izveštaj radne grupe, Lukašenko je rekao da ga iznenađuju očigledni problemi u bolnicama, gde se zidovi i plafoni ruše, vrata su se iskrivila, ne poštuju se osnovni sanitarni propisi.

Početkom maja je beloruski predsednik propustio ceremoniju posvećenu Danu zastave, grba i himne Belorusije, a pre toga nije došao na doručak stranih lidera, koji je organizovan u Kremlju 9. maja. Nakon toga se na društvenim mrežama pojavila informacija o problemima sa zdravljem Lukašenka.

Zatim je 15. maja došao na centralni komandni punkt Vazdušno-kosmičkih snaga i protoivvazduhoplovnih jedinica sa uvijenom levom šakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.