Lukašenko: Rusija i Belorusija se ne udružuju ni protiv koga

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 16:14

Lukašenko: Rusija i Belorusija se ne udružuju ni protiv koga

Savez Rusije i Belorusije nije zatvoreni klub – čitav evroazijski region treba da se razvija kao jedna celina.

Ovo je izjavio predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

"Često govorim da Savet Belorusije i Rusije nije zatvoreni klub, da se mi ne udružujemo ni protiv koga. Štaviše, Belorusi i Rusi su zainteresovani za to da se ceo evroazijski region razvija kao jedna celina kako bi svi naši susedi bili ekonomski uspešni", rekao je beloruski lider, obraćajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se učesnicima Foruma regiona Belorusije i Rusije koji se održava u Ufi.

Kako je dodao, to su najvažniji uslovi, ne samo za prosperitet na kontinentu, nego i za mir na zajedničkoj teritoriji.

"Ukoliko zapadnoevropski partneri iznenada odluče da podrže princip opšte ekonomske ravnoteže i obostrano korisne saradnje, nismo protiv sličnih zajedničkih događaja. Oni će ionako doći kod nas", konstatovao je Lukašenko.

Takođe je istakao da je Forum regiona Belorusije i Rusije perspektivna inicijativa koja ima perspektivu da prevaziđe granice dve zemlje.

"Pred nama je mnogo posla. Treba da se držimo jedni drugih, da budemo što bliže. Nema druge alternative za očuvanje suvereniteta i nezavisnosti naših zemalja", poručio je beloruski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.