Lukašenko: Odgovorićemo

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 19:48

Lukašenko: Odgovorićemo

Belorusija će preduzeti recipročne mere kao odgovor na vojne i ekonomske pretnje njenom suverenitetu, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko

"To su recipročne mere u cilju odbrane našeg državnog suvereniteta, bez kojih ne bi bilo ni mira ni beloruske nacije kao takve. U našoj istoriji smo se više puta susreli sa tim", rekao je on na svečanosti odavanja priznanja diplomcima visokih vojnih univerziteta, prenosi agencija Belta.

Beloruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je primetio da se trenutno, "pored ekonomskog diktata i političkog i informativnog pritiska", Minsk susreće sa aktima podstrekavanja na svojim spoljnim granicama, kao što su "spolja inspirisani pokušaji terorističkih aktivnosti unutar zemlje".

Naglasio je da Belorusija u skladu sa tim reaguje na takve akcije i da nastavlja da podešava svoj sistem nacionalne i pre svega vojne bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.