Lukač: Prioritet rasvjetljavanje teških ubistava

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukač: Prioritet rasvjetljavanje teških ubistava

BANJALUKA - Unapređenje rada u organizacionom i kadrovskom smislu, rješavanje slučajeva teških ubistava i procesuiranje onih koji se unutar redova policije bave nezakonitim aktivnostima, biće prioritet rada MUP-a RS u narednom periodu, najavio je u petak Dragan Lukač, resorni ministar, tokom prve radne posjete Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Govoreći o kadrovskim promjenama, Lukač je istakao da će na najodgovornija mjesta u MUP-u doći ljudi s odgovarajućim iskustvom i potrebnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kvalifikacijama.

"Svi inspektori i policajci koji se bave nezakonitim radnjama biće procesuirani i niko neće biti oslobođen odgovornosti, biće preduzete neophodne radnje na otkrivanju nerasvijetljenih slučajeva teških ubistava, a MUP će biti spreman da se energično suprotstavi u slučaju da se u RS pojave bilo kakve grupe i pojedinci sa rušilačkim namjerama", rekao je Lukač, komentarišući najavljene proteste u FBiH.

Ministar se osvrnuo i na usvajanje novog Zakona o javnom redu i miru i poručio da se radi o klasičnoj politizaciji cijelog slučaja.

"U Zakonu o javnom redu i miru uopšte se i ne spominju internet ni društvene mreže, a u RS niko nema namjeru da sankcioniše slobodu govora i izražavanja. Policija RS neće nikog progoniti zbog iznesenog javnog mišljenja na internetu, ali ćemo sankcionisati svakog onog ko pokuša da ugrozi živote i imovinu građana", naglasio je Lukač.

Iz MUP-a je najavljeno da će se u narednom periodu raditi na izgradnji novih objekata policijskih stanica na području CJB Banjaluka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.