Luka Karadžić jači od pravosuđa

Izvor: B92, 19.Nov.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Karadžić jači od pravosuđa

Deseta godina je od kada je u saobraćajnoj nesreći poginula Branislava Rebić (22). Za izazivanje nesreće optužen je Luka Karadžić, ali presude još nema.

Luka Karadžić rođeni je brat Radovana Karadžića, koji je u Hagu optužen za ratne zločine, i član je Glavnog odbora SNS-a. Čeka se da to suđenje peti put počne iz početka. Predsednik Vrhovnog kasacionog suda uveren je da postupak neće zastariti.

Otac Branislave Rebić već gotovo deset godina pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dođe do istine i pravde.

Slučaj je ponovo na početku jer je Vrhovni kasacioni sud početkom prošle godine poništio pravnosnažnu presudu Karadžiću.

"Ja sam ovako mali trošio neke pare, zaduživao se, ali sa tim moćnicima ne znam šta mogu uraditi", kaže Branko Rebić.

Pravnosnažnom presudom Apelacionog suda u Kragujevcu iz 2011. Karadžiću je bilo tri godine zabranjeno upravljanje motornim vozilom i bio je osuđen na dve i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

U zatvor nije otišao jer mu je usvojena molba za odlaganje u septembru 2012.

Tri meseca kasnije desio se obrt, Republičko tužilaštvo predložilo je da se ukine presuda nižeg suda u Kragujevcu s obrazloženjem da je povređen zakon na štetu okrivljenog.

Presudu je Vrhovni kasacioni sud ukinuo sredinom januara 2013.

"Trenutno je predmet u fazi određivanja pripremnog ročišta i moram da napomenem da je pripremno ročište zakazivano u kratkim rokovima", kaže Svetlana Simović, portparolka Višeg suda u kragujevcu.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević uveren je da taj postupak neće zastariti. On napominje da su pri donošenju presuda bili vidljivi propusti, koji se moraju otkloniti. Problem je bio u veštačenjima, koja nisu usaglašena.

Za Branka Rebića dileme nema, najveća krivica je na veštacima.

Prva presuda u Višem sudu u Kragujevcu 2011. doneta je nakon šest godina suđenja i četiri promene sudija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Luka Karadžić jači od pravosuđa

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2014

Deseta godina je od kada je u saobraćajnoj nesreći poginula Branislava Rebić (22). Za izazivanje nesreće optužen je Luka Karadžić, ali presude još nema...Luka Karadžić rođeni je brat Radovana Karadžića, koji je u Hagu optužen za ratne zločine i član je Glavnog odbora SNS-a...Čeka se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.