Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Karadžić: Neko nam preti

Podgorica -- Brat haškog optuženika Radovana Karadžića, Luka Karadžić, izjavio je da se njemu i ostalim članovima porodice preti.

Razlog tih pretnji, tvrdi Luka Karadžić, jeste da se izvrši pritisak na njih kako bi otkrili gde se nalazi bivši lider bosanskih Srba. Luka Karadžić je za podgorički list "Dan", naveo i da ga je prekjuče "pozvao muškarac i zapretio da će biti ubijen Radovanov sin Saša" ili njegov sin Dragan, "ako se Radovan ne preda Haškom tribunalu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema njegovim rečima, porodici Karadžić se preti "naročito u Crnoj Gori, ali i u Republici Srpskoj i Srbiji". Luka Karadžić je rekao i da nije siguran da li "pretnje stižu sa adresa pripadnika policije ili neformalnih grupa". On je, međutim, ponovio da niko od članova porodice Karadžić nema kontakta sa Radovanom i da ne znaju gde se on nalazi. "Mi nemamo mogućnosti da prenesemo poruku Radovanu, niti bi članovi porodice Karadžić mogli da utiču na njegovu odluku", rekao je Luka Karadžić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.