Luizijana naredila evakuaciju oko brane zbog oluje Ajzak

Izvor: Blic, 30.Avg.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luizijana naredila evakuaciju oko brane zbog oluje Ajzak

Tropska oluja "Ajzak" preti da se raširi po unutrašnjosti Luizijane, a nivo vode i dalje je visok na severnoj obali, nakon što je oluja protutnjala Floridom, saopštio je danas Američki centar za praćenje uragana. Vlasti Luizijane naredile su evakuaciju stanovništva iz nižih i retko naseljenih oblasti duž reke, jer je brana pogodjena uraganom "Ajzak" u opasnosti od pucanja, javio je AP.

Centar oluje približiće se unutrašnjosti Luizijane danas i potom će nastaviti kretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ka severnom Arkanzasu noćas ili sutra rano ujutro, upozorio je Američki centar za praćenje uragana.

- Iako "Ajzak" nije više uragan, opasnost po život od oluje i poplava i dalje preti - naveo je američki centar.

"Ajzak", sa vetrovima maksimalne brzine od 95 kilometara na čas, kreće se prema severozapadu i očekuje se da nastavi u tom smeru tokom noći.

Zvaničnici oblasti Tangipahoa u strahu su da bi reka Tangipahoa koja se već bila izlila mogla da poplavi oblasti u blizini sa granicom sa Misisipijem.

Vlasti Misisipija, međutim, kažu da ne veruju da će količina akumulirane vode zapretiti nižim delovima.

Uragan "Ajzak" je oslabio, sporo se kreće i pao je na jačinu tropske oluje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.