Lufthansa: Smanjenje obima poslovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 13:33

Lufthansa: Smanjenje obima poslovanja

Nemačka avio-kompanija Lufthansa saopštila je zaposlenima da će u okviru najavljenog smanjenja obima poslovanja najavljenog prošle nedelje morati da redukuje svoju flotu za 125 letelica i privremeno obustavi značajan deo svojih adminstrativnih aktivnosti.

Ovim redukcijama kompanija će smanjiti flotu na nivo iz 1970-ih, što će se odraziti na obim poslovanja, prenosi portal Blomberg.

"Zima će doneti još veće izazove. Uspeli smo da umanjimo gubitak od milion evra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sat na milion evra na 2 sata, ali time nije okončana dramatična situacija u kojoj se nalazimo od početka pandemije", navodi se u saopštenju izvršnog direktora Lufthanse Karstena Spora.

Akcije Lufthanse pale su za čak 6,3 odsto, dok je kompanija Fraport AG, sestinska firma nemačkog avio-prevoznika koja upravlja aerodromom u Franfurtu zabeležila pad od 3,7 odsto.

Tokom zimskih meseci Lufthansa će obavljati tek 25 odsto od planiranog broja zimskih letova, funkcionisaće sa minimumom neophodnih resursa i koristiće manje avione kada god to bude moguće, najavljeno je iz menadžmenta nemačkog avio-prevoznika.

Loukost firma Lufthanse Eurovings saobraćaće sa svega 30 aviona tokom zime i zatvoriće svoje predstavništvo u Dizeldorfu, dok će značajan deo predstavništva Lufthanse na Frankfurtskom aerodromu biti zatvoren, navodi se takođe u saopštenju menadžmenta.

U prošlom tromesečju, Lufthansa je prijavila 1,26 milijardi evra gubitaka pre obračunatih poreza i troškova poslovanja, ali sa više od 10 milijardi u kasi kompanija veruje da će uspešno prevazići izazove koje je nametnula pandemija korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Vraćamo se na nivo iz sedamdesetih..."

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 08:45

Berlin -- Lufthanza je saopštila zaposlenima da će morati da redukuje svoju flotu za 125 letelica i privremeno obustavi značajan deo svojih adminstrativnih aktivnosti...Nemačka avio-kompanija ovo sprovodi u okviru prošle nedelje najavljenog smanjenja obima poslovanja...Ovim redukcijama kompanija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.