Lozovača sa poskocima leči sve

Izvor: Glas javnosti, 27.Okt.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lozovača sa poskocima leči sve

SARAJEVO - Poskok u lozovači! Miroslav Zakarija (62) iz Vinjana Donjih kod Imotskog u BiH tvrdi da ima najbolju rakiju na svetu. Zove se poskokuša i glavni sastojci te rakije su domaća lozovača i u njoj pet-šest poskoka.Istina, nisu živi, ali su živi ubačeni u rakiju.

Poskoci su ljuti Miroslavljevi neprijatelji, a već sedam godina ih stavlja u rakiju. Hvata ih golim rukama i žive ubacuje u domaću lozovaču.

U plastičnoj flaši pored Miroslava nalazi se sedam-osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << poskoka različite veličine. Udavili su se u rakiji, koja je od otrova dobila narandžastu boju.

"To je od njihovog otrova. Svaki u sebi ima otrov i bore se s rakijom,  ispuste otrov i to ti je sada prava rakija poskokuša", objašnjava Miroslav.

Kaže da on rado daje svoju rakiju na ispitivanje i garantuje da je lekovita i da leći mnoge bolesti.

"Moguće da leči rak, reumu, i da je dobra za prehladu, jedino mislim da nije zdrava za jetru", sugeriše Miroslav.

A kolekcija poskoka Miroslava Zakarije bogatija je još jednim poskokom. Pošto je mali, kaže, malo će ga hraniti, a onda će da pravi poskokušu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.