Izvor: Blic, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lozničani deklasirali Zvezdu

Lozničani deklasirali Zvezdu

LOZNICA - Bokseri Loznice su u trećem kolu ekipnog prvenstva Srbije pobedili Crvenu zvezdu sa neverovatnih 16:0, što je burnim aplauzom propratilo 2.500 gledalaca u prepunom 'Lagatoru'. Pobede domaćina ređale su se kao na traci, počev od Popovića i Vučkovića, preko uvek sigurnog Piperskog, do teškaša Despotovića. Jedine bodove bez borbe osvojio je domaći bokser Ivan Sočo.

Sada je vidljivo da su se na startu obnovljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekipnog prvenstva kvalitetom izdvojile ekipe Loznice, Vojvodine i Mačve, pa šampiona države treba tražiti među ove tri ekipe. Milinko Kuzmanović, trener BK Loznica, ocenjuje da je obnavljanje ekipnog državnog prvenstva, nakon tri godine pauze, odličan potez.

- Kamo sreće da prvenstvo nije ni prekidano. Dok je postojalo ekipno takmičenje, mi smo osvajali medalje na međunarodnim takmičenjima, a čim smo ugasili ekipno takmičenje, medalje su prestale da stižu. Loznička publika i svi ljudi iz boksa žele ekipno, a ne revijalno takmičenje - ocenjuje Kuzmanović.

Ekipno državno prvenstvo u boksu trajaće do početka maja kada će Srbija dobiti prvog prvaka. Poslednju ekipnu titulu, 2003. godine u zajedničkoj državi sa Crnom Gorom, osvojila je Loznica.

P. Stojanović

Problemi montera 'Jugoistoka' Sekirama na radnike

Radnici elektromonteri niškog 'Jugoistoka' doživljavaju mnoge neprijatnosti na poslu. Slučaj Nenada Petrovića koga je za sada nepoznato lice u naselju Brzi brod pokušalo nožem da ubije dok je bio na radnom zadatku, jedan je od brojnih nemilih incidenata.

Aleksandar Janjić, direktor privrednog društva za distribuciju energije, kaže da su napadi na montere svakodnevni.

- Građani napadaju naše radnike lopatama, sekirama, bejzbol palicama i raznim motkama iako oni samo rade svoj posao. Brzi brod je zbog lošeg napajanja u nekoliko navrata bio bez struje, zbog čega su pre nekoliko dana palili gume. Naša dva montera koja su napadnuta otišla su ne da isključuju struju već da poprave kvar i regulišu faze. Tražićemo od nadležnih institucija da nas zaštite od vandala - napominje Janjić.

Dugogodišnji monter koji je u dvadesetogodišnjem radu doživeo razna vređanja i neprijatnosti, a koji je hteo da ostane anoniman, kaže da je pre nekoliko dana u naselju Šljaka na službeni auto nasrnuo sredovečni čovek. I to sa sekirom u rukama.

- Kolega i ja smo se stvarno preplašili jer je kao mahnit počeo da udara po haubi. To nije dugo trajalo jer su ga komšije smirile. Među ovim bogatašima koji ne žele da plaćaju struju sada je aktuelno da puštaju pitbulove ili druge zverke na naše radnike. Svakodnevno doživljavamo razne neprijatnosti. Nije da nas je posle ovog slučaja strah da i dalje intervenišemo na mreži, ali bićemo na većem oprezu - kaže ovaj radnik 'Niš ekspresa'.

Direktor niškog 'Jugoistoka' Bratislav Petrović kaže da se najviše napada događa u naseljima Šljaka, Međurovo i Brzi brod.

- Incidenti su tamo gde je mreža najstarija. Neki monteri se posle ovoga baš boje odlazaka na teren. Naši radnici ovih dana isključuju i uključuju u tim i ostalim naseljima po jednu fazu. Građani nemaju pojma da bi se dogodio haos u gradu kada to ne bi činili, jer je potrošnja u ovim hladnim danima porasla za 80 odsto. Kada bi svi uključili svoja grejna tela, došlo bi do lančanih ispadanja trafoa, a pola Niša bi bilo u mraku - kaže Petrović.

M. Smiljković

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.