Lovce na oluje ne plaši ni podivljali tornado

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovce na oluje ne plaši ni podivljali tornado

Lovci na oluje uspjeli su prošle nedjelje da naprave nevjerovatan snimak tornada u Teksasu. Na snimku se vidi kako tornado divlja poljima dok avanturisti u njega gledaju s divljenjem.

Fantastični video američkih lovscs na oluje snimljen je 5. maja. Ekipa, koju je predvodio Čed Kovan, zaustavila se kako bi kamerom zabilježila nevjerovatan prizor u blizini grada Rolsa donosi mirror.co.uk, prenosi Blic.

Čed je fotograf iz Kanzas Sitija i zainteresovan je za oluje, preko kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je kao fotograf i stekao popularnost na internetu.

Samo na Twitteru njega prati 9.000 ljudi.

Većina vjetrova tornada dostiže brzinu od 177 kilometara na čas, ima obim od oko 80 metara i kreće se po nekoliko kilometara dok se ne raspe.

Jači tornado može da dostigne i brzinu od 480 kilometara na čas, ima obim do tri kilometra i kreće se po zemlji desetinama kilometara.

Oluja sa snimka proizvela je tri tornada u roku od nekoliko sati, od kojih su dva nastala u veoma kratkom periodu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.