Loša ocena za film Andželine Žoli

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loša ocena za film Andželine Žoli

Film „U zemlji krvi i meda“, režiserski debi holivudske dive Andželine Žoli, nije dobio visoke ocene na najvećoj i najpoznatijoj filmskoj internet stranici u svetu IMDB.com.

Ovaj sajt se smatra najuticajnijim u svetu kinematografije, a Andželinina priča o ratu u Bosni zaradila je ocenu ispod proseka. „U zemlji krvi i meda" na skali od 1 do 10 ocenjen je sa 3,7.

Glasalo je 18.715 korisnika IMDB-a, a čak 76,3 odsto njih je filmu dalo najnižu ocenu 1, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je nešto više od 3.000 korisnika dalo najvišu ocenu 10.

Podaci se ažuriraju svakodnevno.

Inače, Andželinin režiserski debi, koji je u Srbiji prvi put prikazan 23. februara, dva meseca posle svetske premijere, do danas je gledala samo 3.041 osoba.

Pritom, na prvoj projekciji u Beogradu bilo samo 12 ljudi.

U Beogradu je film prikazivan u samo dva bioskopa, a trenutno se emituje još samo u "Takvudu” i to u kasnom večernjem terminu od 23 sata. To je inače jedini bioskop u Srbiji gde može da se vidi film u kojem igraju i naši Nikola Đuričko i Goran Jevtić.

- Uopšte nismo nezadovoljni. Kada su izašle prve kritike nakon emitovanja na Filmskom festivalu u Berlinu, znali smo šta da očekujemo. Uzimajući u obzir reakcije na film u Beogradu i termine u kojima se ovde emitovao, mi smo zadovoljni. Film je imao onoliko gledalaca koliko je i zaslužio - izjavio je Zoran Savić ispred kuće „Milenijum film" koja distribuira Andželinino ostvarenje u Srbiji.

Ovaj film, koji je u Bosni prihvaćen uz odobravanje, pogledale su 25.374 osobe u Federaciji. Takođe, prikazuje se uz mali uspeh i u Crnoj Gori, ali nije otkupljen za Republiku Srpsku.

Povezane vesti: Andželina Žoli: "U Beogradu se još ne osećam dobrodošlom"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.